JUST NU: Aktivister stoppar SAS-plan från att lyfta


JUST NU: Aktivister stoppar SASplan från att lyfta | ETC
JUST NU: Aktivister stoppar SASplan från att lyfta “Inget stöd till flyget.” Det var budskapet när nätverket Extinction Rebellion på tisdagen stoppade ett inrikesplan från Stockholm till Arlanda.


JUST NU: Aktivister stoppade ett flygplan
Polisen kallades till ett flygplan på Landvetter flygplats utanför Göteborg på tisdagsmorgonen. – Det är två aktivister som vägrat sätta sig ner och filmar, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. Personerna greps och är nu misstänkta för brott mot luftfartslagen. Planet kunde senare lyfta men var då en halvtimma försenat.


Statsvetare: Svårt för MP att rädda ansiktet | Skånska …
De aktivister som försökte hindra flygplanet från att lyfta är misstänkta för brott mot luftfartsförordningen. De som befann sig i terminalen är misstänkta för skadegörelse eftersom det blivit åverkan på inredningen, skriver polisen på sin hemsida.


Elin Ersson stoppade utvisning från Landvetter
Ombord på ett plan som skulle avgå från Landvetter flygplats fanns en man i 50-årsåldern som skulle utvisas till Afghanistan. Studenten och aktivisten Elin Ersson, 21, stoppade utvisningen – genom att vägra sätta sig ner och kräva att kaptenen skulle begära att mannen lämnade planet. Nu har hennes agerande blivit en världsnyhet.


Vild strejk stoppar SASplan på Kastrup | Aftonbladet
Alla SASplan stod stilla på Kastrup i flera timmar. Bagagepersonal gick ut i spontan strejk och hindrade planen från att starta. – Parterna skildes i oenighet i dag, säger presschefen Trine …


Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra …
Nu stoppas Kommunistiska partiet i Borås från att hyra kommunens lokaler, något som de gjort tidigare. Kommunen hänvisar till en utredning som gjorts av Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), som bedömer att partiet faller under “våldsbejakande extremism”. Man kallar även partiet för “vänsterextremt”.


Pressmeddelande från #vistårinteut… – Vi står inte ut …
Några aktivister från #vistårinteut väntar vid Terminal 5 på Arlanda tillsammans med cirka 40-50 killar som själva är från Afghanistan. De har organiserat sig för att försöka stoppa planet från att lyfta och för att protestera mot deportationerna. De och vi vet att Afghanistan inte är säkert.


Skogsaktivister räddar ekosystemen – Sveriges Natur
Aktivister bor i trädkojor i Huddinge söder om Stockholm för att stoppa Södertörnsleden. Aktivister från Greenpeace kedjar fast sig i skogsmaskiner och stoppar en avverkning väster om Villhelmina. Skogen blir senare naturreservat. 1998. Aktivister stoppar en avverkning i bohuslänska Svartedalen. Efter två dagars aktion blir skogen skyddad.


Myanmars klimataktivister kämpar mot naturkatastrofer och …
– Idag är vi cirka 20 personer i teamet som organiserar klimatstrejken och cirka 40-50 strejkande aktivister totalt, men vi satsar just nuatt vara ute på skolor och universitet och informera om klimatförändringarna för att engagera fler, säger Kyaw Ye Htet. Vill att regeringen och omvärlden agerar


Misstänkt mordförsök i Haninge | Norra Skåne
Norra Skåne är lokaltidning med huvudkontor i Hässleholm. Det är en komplett nyhetstjänst som levererar lokala nyheter, sport samt kultur och nöje från Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Kristianstad och övriga Skåne. NSK erbjuder senaste nytt, inrikes, utrikes och ekonomi och lokala annonser.