Legevaktsjefen full av lovord om ny teststasjon – håper å kunne teste 700 om dagen


Legevaktsjefen full av lovord om ny teststasjonhåper å
Legevaktsjefen full av lovord om ny teststasjonhåper å kunne teste 700 om dagen – Jeg hadde ikke i min villeste fantasi forestilt meg at den skulle bli så bra, sier legevaktsjefen om den nyåpnede teststasjonen.


Ny teststasjon på Festplassen: – Jeg er utrolig stolt
Håper700 tester daglig. Bergen legevakt skal drifte teststasjonen og anslår at de kan teste cirka 400 personer daglig i begynnelsen. De håper likevel på å kunne utvide til 700 daglig, opplyste Husa på åpningen. Husa forteller at et av målene med den nye teststasjonen er å avdekke smitteutbrudd man ellers ikke ville fanget opp.


Enorm pågang ved nyåpnet teststasjon – folk blir bedt om å snu
På en god dag skal vi nok kunne klare og teste opptil 700 personer. Nå tester vi én person per andre minutt, men utover dagen håper vi å klare én person i minuttet, sier legevaktsjefen.


Fire døgn utan nye smittetilfelle: – Eg må klype meg i armen
Vi tilrår å sjå det an heime i to døgn før vi testar, men det er ikkje eit absolutt krav, seier Linchausen. I dag testar Legevakten inntil 150 om dagen, men har kapasitet til minst 400. Saman med luftvegsklinikkane regner ho med å kunne teste 700 om dagen, 4200 i veka. Måndag opnar kommunen også ny teststasjon på Laksevåg.


Fotballandslagets Omar Elabdellaoui har testet positivt på …
Nye vurderinger fra Helsedirektoratet gjorde at NFF valgte å avlyse kampen samme dag. I fotkant av den kampen testet en israelsk spiller også positivt på koronaviruset og ble satt i karantene sammen med to lagkamerater som ble definert som nærkontakter. Helsedirektør Bjørn Guldvog var klar da han anbefalte at kampen ikke kunne spilles.


Omar Elabdellaoui har testet positivt på coronaviruset
Omar Elabdellaoui, visekaptein på det norske herrelandslaget, har testet positivt for covid-19. Han er nå satt i karantene på spillerhotellet. Dagens trening er avlyst. Resten av troppen følger smittevernstiltakene i UEFA-protokollen og forholder seg til instruksene fra lokale helsemyndigheter.


Rundt 100 mennesker har druknet i Middelhavet på én dag
Dermed har rundt 100 mennesker omkommet på vei til Europa i løpet av en dag. Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) kalte torsdag skipsforliset der minst 74 omkom, for helt forferdelig. Samme dag meldte Leger Uten Grenser (MSF) om enda en tragisk hendelse.


FN varsler om mulige krigsforbrytelser i Etiopia
FNs høykommissær for menneskerettigheter ber om full etterforskning av mulige krigsforbrytelser i Etiopia etter rapporter om drap på sivile i Tigray-regionen. – Hvis det blir bekreftet som bevisst utført av en part i de nåværende kampene, vil disse drapene på sivile selvfølgelig være krigsforbrytelser, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet.


125 nye smittede i Bergen – høyeste dagstall gjennom pandemien
125 nye smittede i Bergen … – For tredje gang denne måneden melder vi i dag om det høyeste antallet påviste nysmittede på et døgn i Bergen. Det sier noe om alvoret vi nå står i og behovet for strenge lokale tiltak, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap) i en pressemelding.


Møre og Romsdal – VIP nytt
Berre 700 av dei 30.000 personane forskarar anslår snakkar samisk i Noreg, … IT-selskapet Locus Solutions vann kontrakten om å levere nye og betre AMK-sentralar. … Adm.dir. Geir A. Mo i Norges Lastebiler-Forbund NLF var full av lovord: – En mønsterplass.