Heerlen blij dat voor 1 april besluit valt over intercity


Heerlen blij dat voor 1 april besluit valt over intercity
Wethouder Charles Claessens van Heerlen is heel tevreden over de afloop van het debat in een Tweede Kamercommissie over een intercity naar Aken. In een motie van CDA en SP is vastgelegd dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) voor 1 april een besluit moet nemen over de grensoverschrijdende intercity-verbinding.


Heerlen blij dat voor 1 april besluit valt over intercity
Home Algemeen Binnenland Heerlen blij dat voor 1 april besluit valt over intercity. Heerlen blij dat voor 1 april besluit valt over intercity. Datum: woensdag 9 december 2020 07:47. … Wethouder Charles Claessens van Heerlen is heel tevreden over de afloop van het debat in een Tweede Kamercommissie over een intercity naar Aken. Dit artikel …


Coronaupdate • Koninklijk Nederlands Vervoer
Op deze pagina delen we regelmatig updates (nieuws en adviezen) over voor personenvervoerondernemers belangrijke onderwerpen met betrekking tot het Coronavirus. Voor de veel door ondernemers gestelde vragen over Corona, klik hier. Update 10 juni 09:28: Advies RDW over afscherming in taxi’s beschikbaar De RDW plaatste gisteren aan het einde van de dag een bericht op Lees meer


NS: voorlopig geen intercity naar Aken (pas in 2031?)
Als ik naar Aken moet, neem ik vanuit Eindhoven de intercity naar Maastricht, stap in Sittard over op de Arriva-stoptrein naar Kerkrade en in Heerlen op de LIMAX. Pas in Aken check je uit. De intercity naar Heerlen (10 minuten na die van Maastricht) wil namelijk nog weleens achter de Arriva-stoptrein boemelen, waardoor de IC weliswaar op tijd in Sittard vertrekt maar te laat in Heerlen is.


Intercity Eindhoven-Heerlen door naar Aken – SION Rail
Lukt dat, dan betekent dit een grote opsteker voor bestaande initiatieven om de intercity’s die nu nog in Heerlen en Venlo eindigen, door te trekken richting Duitsland. Vorig jaar werd al besloten 20 miljoen euro vrij te maken voor de intercity Eindhoven-Heerlen-Aken, waardoor de landelijke concessiestart in 2015 waarschijnlijk niet hoeft te worden afgewacht.


‘NS moet werk maken van IC naar Aken’ – alles over trein en OV
Ook NS is weinig enthousiast over een directe intercity naar Aken. Volgens het spoorbedrijf ondervinden teveel andere reizigers met de huidige infrastructuur hinder van een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam, Heerlen en Aken. “Uit onderzoek blijkt dat voor elke reiziger die hier voordeel bij heeft, er vijftig reizigers nadeel ondervinden.


Eurekarail – Spoorverdubbeling Heerlen Landgraaf
Voor een verantwoord besluit is een goede ruimtelijke onderbouwing nodig en inzicht in de gevolgen voor het milieu. Omdat het spoortraject door Heerlen en Landgraaf loopt, zijn er praktische voordelen om dat te regelen in een provinciaal inpassingsplan in plaats van via twee aparte gemeentelijke bestemmingsplannen.


Update: ‘Vrouwen Eredivisie valt onder zelfde besluit als …
Update: tijdens een kamerdebat heeft Minister voor Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, toegezegd dat de Vrouwen Eredivisie onder hetzelfde besluit valt als de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor mannen. De KNVB zal snel met de minister in overleg gaan over de praktische invulling.


NZS – Spoorlijn Sittard – Heerlen – Herzogenrath
In 2015 is besloten de spoorlijn tussen Landgraaf en Aachen te elektrificeren en een jaar later valt het besluit om het baanvak Heerlen – Landgraaf weer te verdubbelen. De elektrificatie start eind april 2018 en is ruim een half jaar later gereed. De geplande spoorverdubbeling volgt op een later moment.


wetten.nl – Regeling – Gemeentewet – BWBR0005416
1 De burgemeester kan bij koninklijk besluit worden geschorst. 2 Onze Minister kan, in afwachting van een besluit omtrent schorsing, bepalen dat de burgemeester zijn functie niet uitoefent. 3 Een besluit als bedoeld in het tweede lid vervalt, indien niet binnen een maand een besluit omtrent de schorsing is genomen.