Undersøkelse: Færre sier de kjøper svart arbeid


Undersøkelse: Færre sier de kjøper svart arbeid
Stadig færre sier de kjøper svart arbeid, viser en fersk undersøkelse. De som fortsatt gjør det, oppgir pris, vennetjenester og at det er enkelt som årsaker.


Færre og færre kjøper svart arbeid – fafooestforum.no
EU-utvidelsen i 2004 førte til at det ble en kraftig økning i tilgang på svart arbeidskraft, «alle hadde en polakk». En fersk undersøkelse som Opinion har gjennomført på oppdrag av Samarbeidet mot svart økonomi viser at færre kjøper svart arbeid, men blant dem som kjøper, er det flest uorganiserte personer på høyresida i politikken.


Færre kjøper svart – Skatteetaten
De fleste kjøper svart fordi de mener prisen er lavere (45 prosent) og fordi de kjenner den som gjør arbeidet (42 prosent). Det er en liten økning i positiv retning i synet på svart arbeid. Nesten halvparten ser på private personers kjøp av svart arbeid som et alvorlig samfunnsproblem og hele 67 prosent mener at svart arbeid er en trussel for seriøse firmaer.


Færre vil kjøpe svart arbeid – CityMaid Hjemmeservice
SMSØ og skatteetatens nyeste undersøkelse om nordmenns bruk av svart arbeid viser at færre vil kjøpe svart arbeid. 14% sier at de hadde kjøpt svart arbeid de to siste årene, mot 23% i 2009. I september sto vi på stand på Boligmessen på Telenor Arena.


Færre sier de kjøper svarte tjenester – E24
Færre sier de kjøper svarte tjenester. 11 prosent av befolkningen opplyser at de har kjøpt svart arbeid de siste to årene, viser en ny undersøkelse.


Færre sier de kjøper svarte tjenester – aftenposten.no
Færre sier de kjøper svarte tjenester 11 prosent av befolkningen har kjøpt svart arbeid de siste to årene. Blant dem som ikke har kjøpt svart arbeid har 11 prosent vurdert det, mot 17 prosent i 2011 og 20 prosent i 2009.


Svart arbeid: Færre kjøper svart – DinSide.no
Færre kjøper svart arbeidskraft, men det er fortsatt … 13:28. Del artikkel. Tyve prosent av nordmenn oppgir at de har kjøpt svart arbeid de siste to årene, ifølge en undersøkelse som Opinion har utført for Skattedirektoratet og “Samarbeid mot svart økonomi … Nesten halvparten av alle som sier de har kjøpt svart de to siste …


Nedgang i kjøp av svart arbeid – ledernett.no
Nedgang i kjøp av svart arbeid Det er litt færre som sier de har kjøpt svart arbeid de to siste årene. Det viser en undersøkelse om privatpersoners kjøp av svart arbeid som Opinion har gjennomført for Skattedirektoratet og “Samarbeid mot svart økonomi”.


PDF Undersøkelse om svart arbeid – Handlehvitt
7 prosent sier de har kjøpt svart arbeid de siste to årene, ned fra 10 prosent i 2016 Kjøp av svart arbeid er i perioden 2014 til 2018 lavere enn det var i 2009-2011 Nedgangen fra 2016 til 2018 er statistisk signifikant, men hvorvidt det er en trend mot et lavere nivå er for tidlig å konkludere 9% 17% 16% 8% 10% 7% 0% 20% 40% 60% 80% 100%


Slik jakter politiet personer som benytter svart arbeid | DN
Han synes det er veldig bra at politiet slår ned på personer som benytter svart arbeid: – Det kan ha en preventiv effekt og sørge for at folk tenker litt lenger før de godtar et svart tilbud, sier Lindstad. Utbredt. Selv om Lindstad og Palmgren har et godt inntrykk av nordmenn, viser statistikken at bruk av svart arbeid er utbredt.
Diagnostic Tool